Wil je een rookmelder laten plaatsen in Den Haag? Wij zorgen voor een veilige en zorgvuldige plaatsing!
Bescherm je woning of bedrijfspand en geniet van volledige gemoedsrust met een professioneel geïnstalleerde rookmelder.
Telefonisch contact
U kunt ons 7 dagen per week bereiken op:
085-0609107.
Offerte op maat
Indien nodig stellen wij voor u een offerte op, zo weet u precies waar u aan toe bent.
Als u foto's wilt uploaden kunt u gebruik maken van onze afspraakformulier.
Opdracht uitvoeren!
Akkoord? Onze elektriciens voeren de werkzaamheden zorgvuldig voor u uit.
Uiteraard krijgt u na de werkzaamheden van ons een factuur en bewijs van betaling.
Wist je dat je tijdens je slaap geen geuren waarneemt? Dit betekent dat je rook niet zult ruiken en daardoor blootgesteld kunt worden aan schadelijke gassen. Iedereen wil een veilig thuis, en daarom is het van groot belang om een rookmelder in huis te hebben. Dit geldt zowel voor jou als voor je gezin.
Het installeren van een goedgekeurde rookmelder is een essentiële stap om je woning veiliger te maken. Zodra er rookontwikkeling is, waarschuwt de rookmelder je meteen, zodat je snel kunt reageren bij brand. Maar hoe zorg je ervoor dat de rookmelder op de juiste plek hangt en goed werkt?
De meest geschikte plek voor een rookmelder is aan het plafond, aangezien rook omhoog stijgt en daar het snelst wordt waargenomen. Plaats de melder centraal in de ruimte, zoals in de gang of op de overloop. Het is belangrijk dat er op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder hangt. Daarnaast is het ook de taak van de verhuurder om op meerdere plekken in de woning rookmelders te laten installeren.
Een professional kan ervoor zorgen dat je woning brandveilig is. Wij weten precies waar rookmelders het beste geplaatst kunnen worden en kunnen de installatie snel voor je regelen. Wil je een rookmelder laten installeren in Den Haag? Neem vandaag nog contact op!
Voor het correct plaatsen van een rookmelder heb je schroeven, pluggen en een montageplaat nodig. Bevestig de melder stevig aan het plafond met de bijgeleverde montageplaat en vermijd plaatsen waar tocht is, zoals bij ventilatoren of ventilatieroosters. Zorg er ook voor dat de melder niet te dicht bij muren, gordijnen of deuren hangt om ongewenste meldingen te voorkomen.
Voor extra veiligheid kun je kiezen voor koppelbare rookmelders. Deze melders zijn met elkaar verbonden, waardoor alle melders in huis afgaan zodra één melder rook detecteert. Dit vergroot de kans dat je het alarm hoort, zelfs als je in een andere kamer bent.
Slimme rookmelders bieden nog meer bescherming omdat ze naast rook ook koolmonoxide kunnen detecteren. Deze melders zijn vooral handig in ruimtes met verwarmingsapparaten of kooktoestellen. Vergeet niet regelmatig de testknop in te drukken om te controleren of je rookmelder nog goed werkt.
Dankzij de vakkennis van ElektricienProf Den Haag is het plaatsen van een rookmelder zo gedaan! Wij zorgen voor een professionele installatie, zodat je rookmelder optimaal werkt en je goed beschermd bent.
Ben je op zoek naar een optische rookmelder of misschien een thermische? Of ben je geïnteresseerd in een koolmonoxidemelder of een combinatie van beide? Misschien overweeg je wel een slimme rookmelder?
Twijfel je welke rookmelder het beste bij jouw situatie past? Vraag dan advies aan onze brandpreventie-experts, een vrijblijvende offerte is zo voor je geregeld.
Wij raden aan om draadloos koppelbare rookmelders te installeren. Wanneer één melder rook detecteert, gaat het alarm in alle melders af. Dit zorgt ervoor dat iedereen in huis tegelijkertijd wordt gewaarschuwd, wat de kans op een veilige evacuatie vergroot.
Een optische rookmelder werkt met behulp van infraroodtechnologie. De sensor in de melder vangt een infrarode straal op en wanneer deze wordt onderbroken door rook of stof, gaat het alarm af. Zorg ervoor dat je de melder regelmatig schoonmaakt met een doek of stofzuiger om te voorkomen dat stof de werking beïnvloedt.
Deze melders detecteren zowel rook als koolmonoxide. De brandweer adviseert om deze combimelders alleen te plaatsen in ruimtes waar toestellen staan die verbranding veroorzaken.
Voor mensen met gehoorproblemen zijn er speciale rookmelders beschikbaar. Deze kunnen worden gekoppeld aan een wek- en waarschuwingssysteem. Zodra de rookmelder afgaat, waarschuwt het systeem hen op tijd.
Ben je op zoek naar een professionele installatie van optische, combi- of rookmelders voor slechthorenden? Wij verzorgen dit graag voor je, zodat je je huis veilig kunt houden!
Bij ElektricienProf ben je op de juiste plek voor al je elektrische projecten. Of je nu nieuwe installaties wilt laten uitvoeren, bestaande systemen wilt renoveren, of snel een storing opgelost wilt hebben, wij staan altijd voor je klaar. Zowel particulieren als bedrijven kunnen op ons rekenen, dus neem gerust contact met ons op. Bij ElektricienProf vind je de elektricien in Den Haag die perfect aansluit bij jouw wensen. Ontdek hier waarom wij de beste keuze voor jou zijn!
Rookmelders waarschuwen jou en je huisgenoten wanneer er brand uitbreekt in je woning. Ze helpen voorkomen dat je te veel rook inademt en zorgen ervoor dat je op tijd kunt vluchten.
Je kunt je rookmelders ook koppelen aan je alarmsysteem. Zo krijg je een melding bij brand, zelfs als je niet thuis bent. Wij kunnen je ook helpen met een alarmsysteem installeren.
Bij ElektricienProf Den Haag zorgen we ervoor dat je rookmelders goed werken en volgens de nieuwste voorschriften worden geïnstalleerd. We bieden deskundig advies en professionele installatie om jouw woning brandveilig te maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!
Vanaf 2022 is het verplicht in Nederland om rookmelders in alle woningen te installeren. Net als bij andere beveiligingssystemen is het essentieel dat ze op de juiste manier worden gemonteerd. Helaas blijkt uit onderzoek dat dit vaak niet goed gebeurt.
ElektricienProf Den Haag zorgt ervoor dat je rookmelders op de juiste plekken worden geïnstalleerd, zodat je geen hinder hebt van onnodige alarmen door stoom of dampen.
Het is essentieel dat iedereen in je huishouden weet wat te doen als er een brandalarm afgaat. Zodra de rookmelder afgaat, volg je de vooraf afgesproken vluchtroutes. De brandweer raadt aan om direct veilig naar buiten te gaan en niet terug te keren voor persoonlijke spullen.
Een goed geplaatste rookmelder kan levens redden. Zorg dat je genoeg rookmelders in huis hebt, dat ze op de juiste plaatsen hangen en dat ze regelmatig worden getest. Overweeg ook het gebruik van koppelbare of slimme rookmelders voor extra veiligheid. Zorg dat je een goed vluchtplan hebt voor noodsituaties.
Bij ElektricienProf Den Haag helpen we je om goed voorbereid te zijn op noodsituaties met professioneel geïnstalleerde en perfect werkende rookmelders. Onze specialisten staan klaar om je na de installatie gratis advies te geven!
Google reviews
Johan Ruijgrok
Marijke Lok
R.T. Harris
Vincent
Arie Burgman
Youssef Belhaj
Bij ElektricienProf weten we hoe belangrijk het is om je huis goed te beschermen tegen brand. Onze ervaren vakmensen staan voor je klaar om rookmelders in Den Haag en omgeving te installeren, zodat je je veilig voelt in je woning.
We geven niet alleen advies over de beste rookmelders voor jouw situatie, maar zorgen ook voor een deskundige plaatsing op de ideale plekken voor optimale veiligheid. Daarnaast bieden we regelmatig onderhoud aan, zodat je zeker bent dat je rookmelders altijd goed functioneren.
Kies voor de expertise van ElektricienProf Den Haag en zorg ervoor dat je huis brandveilig is. Wij installeren de rookmelders, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: je gezin en je thuis.
Aangezien rook altijd omhoog stijgt, is het belangrijk om je rookmelder aan het plafond te bevestigen. Op deze hoogte kan de melder het snelst alarm slaan bij brand. Bevestig de melder bij voorkeur in het midden van het plafond en houd minimaal 50 centimeter afstand van muren of hoeken. Zorg er ook voor dat de rookmelder minimaal 30 centimeter van een lamp is geplaatst, zodat stof dat door de lamp wordt aangetrokken, de werking van de melder niet beïnvloedt.
Bij een schuin of toelopend plafond is het van belang om je rookmelders op een hoogte van 90 centimeter vanaf het hoogste punt van het plafond te installeren. Als de melder dichter dan 90 centimeter bij dit hoogste punt hangt, kan het zijn dat de rook de sensor niet op tijd bereikt door de stilstaande lucht die zich in de nok verzamelt. Zorg ervoor dat je de rookmelder op de juiste hoogte plaatst voor optimale veiligheid.
Er zijn enkele locaties waar het niet verstandig is om je rookmelder te plaatsen:
Op deze plekken kunnen luchtstromen ervoor zorgen dat rookdeeltjes de melder niet bereiken, waardoor je mogelijk niet op tijd gewaarschuwd wordt.
Bij het bepalen van het aantal rookmelders kun je uitgaan van drie verschillende veiligheidsniveaus:
De vervangingsfrequentie van je rookmelder hangt af van het type dat je hebt gekozen. Je kunt kiezen voor modellen met een levensduur van 1 tot 2 jaar of voor varianten die tot 10 jaar meegaan. Rookmelders met een kortere levensduur zijn vaak voordeliger, maar moeten uiteraard sneller vervangen worden.
Als richtlijn geldt dat een rookmelder met een 9V-batterij na één jaar vervangen moet worden, terwijl melders met AA of AAA-batterijen doorgaans 2 tot 3 jaar meegaan. Heb je een rookmelder met een lithiumbatterij, dan hoef je deze pas na 5 tot 10 jaar te vervangen.
Ja, dat is zeker het geval. Ondanks het bestaan van rookmelders zijn er nog steeds veel woningen in Nederland – ongeveer 25% – die geen rookmelders hebben. Dit leidt jaarlijks tot zo’n 30 dodelijke slachtoffers door woningbranden. De brandweer stelt dat dit aantal aanzienlijk verminderd kan worden. Daarom is het sinds juli 2022 wettelijk verplicht om in elk huis een rookmelder te installeren op elke verdieping.
Wie is er verantwoordelijk voor rookmelders in huurwoningen?
Als je in een huurwoning woont, is het de verantwoordelijkheid van je verhuurder om rookmelders te installeren. Jij bent echter zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de nodige controles.
Een expert raadt aan om in ieder geval één rookmelder in de hal en op de overloop te installeren, omdat dit belangrijke vluchtroutes zijn tijdens een brand. Het is nog effectiever om ook melders in de woonkamer en alle slaapkamers te plaatsen. Wil je de hoogste mate van veiligheid? Overweeg dan om rookmelders te installeren in alle ruimtes waar brand kan ontstaan.
Vermijd echter om ze in de garage, dichtbij ventilatoren, boven verwarmingsapparatuur of op tochtige plekken te hangen. In de badkamer en keuken is het beter om een thermische rookmelder of hittemelder te gebruiken, die reageert op een sterke temperatuurstijging in plaats van rook of damp.
Controleer op de verpakking of de rookmelder voldoet aan de (NEN of) EN 14604-norm. Dit geeft aan dat de melder aan alle essentiële kwaliteitseisen voldoet, zodat je zeker weet dat je duidelijke informatie over het product en onderhoud krijgt. Daarnaast weet je dan dat er bij de productie aandacht is besteed aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.
Bepaal of je rookmelders op het elektriciteitsnet (220V) moet aansluiten of dat ze werken op accu of batterijen.
Als je kiest voor rookmelders die aan het elektriciteitsnet moeten worden aangesloten, is het verstandig om een installateur te vragen ze te monteren. Vergeet niet dat deze rookmelders ook na tien jaar vervangen moeten worden, omdat de sensor in het apparaat dan niet meer optimaal functioneert.
Het advies van de brandweer is om rookmelders te kiezen die je (draadloos) kunt koppelen. Wanneer één melder rook detecteert, sturen ze een signaal naar alle gekoppelde melders, waardoor iedereen in huis tegelijkertijd wordt gewaarschuwd. Dit vergroot de kans dat je op tijd veilig kunt vluchten.
Een handige tip: plan een terugkerende afspraak in je agenda om regelmatig je rookmelders te testen, schoon te maken en ze na tien jaar te vervangen.
Een professional rekent een uurtarief voor het installeren van een rookmelder. Als je de klus in het weekend of met spoed wilt laten uitvoeren, kunnen de tarieven iets hoger uitvallen. Vergeet niet dat het aanvragen van een offerte gratis en vrijblijvend is, en dat de kosten in sommige gevallen kunnen variëren.
Als je liever hebt dat wij je terugbellen, kan je een terugbelverzoek indienen door het formulier in te vullen.
Openingstijden
Voor Spoed zijn we 24/7 bereikbaar.
Ons kantoor is dagelijks geopend van 09:00 tot 21:00.